06. Вие имате скрити сили да оздравеете

Кажете, когато изпитвате голяма скръб и знаете, че повече не можете да понесете, какви възможности имате в този момент? Когато стигнете до максимума си и вече не можете да поемете и грам повече, в този момент в запас са 80% от вашите сили.



Защо 80% от силите ви не се използват? Природата ни е дарила с голям запас от сили. В момента на пусковия механизъм на оздравяването задачата ни е временно да почерпим сили от този запас за възстановяването на здравето. Достъпът до тези сили става чрез волево-емоционалната настройка за оздравяване. Ние ще тренираме емоционално-волевата настройка така, че постепенно да повишаваме силата й чрез тренировките и повторенията. Ето защо първата от заповедите е доброто настроение, а втората – поддържането на доброто настроение. При изпълнението на всяко упражнения отделяме 1% внимание на техническото изпълнение на упражнението, а 99% от вниманието си насочваме към създаването на изкуствен стремеж да бъдем здрави, утвърждение, че ще бъдем здрави, желание да бъдем здрави, и констатация на факта, че ще бъдем здрави. Това състояние трябва да бъде създадено чрез волево принуждение. Необходимата ни увереност и положителна емоция ще нараства, ще се развива и ще се усилва до достигане на момент, когато силата на желанието ни ще отключи механизма на мобилизация на организма и човекът излита от болестта си като капачката на бутилка шампанско.

Необходимата концентрация на вниманието по времето на упражненията (15-20 минути) ще се достига трудно, ако през деня от време на време не тренирате волевото поддържане на духа си, на положителната емоция.

Няма коментари: