22. Контрол върху болния орган (Корекция на орган)





Сега ще направим упражнение, в което ще разгледаме установяването на контрол върху нездравия орган.

Моля поставете ръката си пред лицето си. Изберете си един от пръстите си и започнете да го изучавате в продължение на 10-15-30 секунди, отвътре – както го чувствате, и отвън. Непрекъснато гледайте пръста и обърнете внимание как се променя усещането на този пръст с течение на времето. Може да почувствате пулсиране, или затопляне, или изстудяване. Тоест, вниманието ви, фокусирано върху един от пръстите ви, започва да създава повишение на информационния поток от ръката към центъра, мозъка.

Този процес е много важен за нас. По време на изпълнение на упражненията върху нездрави органи се опитвайте да задържите вътрешния си поглед максимално концентриран в тази област. Това се нарича установяване на връзка с проблемната зона.

Втората задача е да създавате нужното емоционално състояние, на което ние многократно ще обръщаме внимание в нашата програма, нужния емоционален подем. Третата задача е да наложите целта си, това, което желаете, върху нездравия орган със силата на волята си.

Тоест, има три важни неща:
1. Установяване на контрол върху нездравия орган чрез концентрация на вниманието
2. Изкуствено повишаване на настроението
3. Налагане на желаната програма и срока, за който трябва да се достигне този резултат

Тук има още един важен момент. Някой може да си каже: „Искам да бъда здрав след 2 минути”. Чудесата се случват само в приказките. Или пък да си кажем: „След 20 години аз ще бъда здрав”. Това също е неправилно. Поставете си срок един месец и половина или два. Има болести, които си отиват за няколко дни, има болести, които си отиват за няколко месеца. Защото степента на засягане и скоростта на възстановяване на отделните органи е различна.

Няма коментари: