31. Упражнения за релаксация на очите





В третия блок са включени упражнения за отпускане, разхлабване на мускулите на очните ябълки.

Загряваме дланите си чрез бързо разтъркване. Когато усетим затопляме, свиваме дланите по този начин и ги поставяме върху очите, кръстосани, така че да не влиза светлина. Очите са затворени, напълно отпуснати, свободни от всякакво напрежение. Опитвайте се да почувствате топлината, излизаща от дланите ви и затопляща очите ви. В отпуснато състояние на умиротворение сме и се опитваме с очите си да уловим топлината на дланите. Това състояние от очите се разпространява и в цялото тяло. Ако това не се случва спонтанно, трябва да го създадем – състояние на спокойствие и дълбок отдих.

Ако правилно изпълнявате това упражнение, при отваряне на очите за няколко секунди ще забележите рязко подобрение на зрението.

А как да разберете дали правилно създавате състояние на отдих? Именно с това, че когато отворите очите си, зрението ви ще е по-добро в продължение на няколко секунди.

Задача – да се запомни момента на одобрение на зрението, да се анализира – в каква поза сме били, какви мисли сме имали, в какво състояние – напрегнато, отпуснато, какво е било усещането в очите, зад очите и в главата. Ето това състояние трябва да създаваме изкуствено.

Няма коментари: