39. Преместване на усещанията





Днес ще се запознаем по-подробно с предназначението на много упражнения, които ще изпълняваме.

Въображаемото дишане през дланите, стъпалата и болните органи – както знаем, в тези участъци нямаме дихателни отвори, но задачата ни е по обиколни пътища, с помощта на въображението, да събудим спящите нервни окончания в тази зона и те да започнат да предават по-усилен информационен поток от болната област към мозъка. Чрез това упражнения събуждаме и спящите капиляри, за да усилим притока на полезни вещества с кръвта и отстраняването на отпадни продукти.

Много честа грешка при опит за излекуване на болестта, особено при хронично-болните, е следната. Всички упражнения, които изпълняваме в този курс, са физиотерапевтични упражнения. Във физиотерапията се работи с масла, парафини, електрофореза, светолечение, ултра-виолетови лъчи и много други техники, чиято задача е да събудят нервните окончания, да увеличат притока и оттока на кръвта. Предимството на този метод е че е достъпен за всички хора, и слабите, и силните хора, и вярващите, и невярващите в своето оздравяване могат да получат тази процедура и изхождайки от подхода си да оздравеят или, с извинение, каквото си посял, това жънеш.

При нашите упражнения целта е, дори за невярващите в оздравяването си хора, да отключат механизма на самооздравяване чрез техниката на упражненията. Авицена е казвал: „Ние сме трима: аз, ти и болестта. Която страна вземеш, тази страна ще победи”. Когато лежим под апаратите, когато ни налагат с парафин или други вещества, ние можем да лежим и да си четем вестника или можем да се съмняваме, или можем да не вярваме – опасни за оздравяващия човек моменти.

А по време на нашите упражнения вие участвате активно, вие работите активно, вие активно налагате нужната програма на своя организъм – и това винаги води до резултат. Успех!

Няма коментари: