Накратко за клубното занятие с Коце: Кои са проблемите с които се сблъскваме по време на самостоятелната работа?


С какви проблеми се сблъскахте по време на самостоятелната работа?

Групата определи следните теми:
1. Как да ни стига времето за образните упражнения?
2. За процеса на оздравяване
3. Програмиране на времето. (Как да ми стигне времето за да успея да свърша всичко.)
4. Записването
5. Махало
6. Цел
7. Страх
  Едно от изискванията на успешността е да бъдете максимално точни и да знаете точно за какво ви трябва това нещо. Ако липсва конкретност, нещата се пръскат и вие не знаете накъде да вървите въобще. Колкото са по-точни въпросите, които задавате, толкова по-точни отговори ще получите. Ако ви зададат абстрактен въпрос, вие как отговаряте?.. какъвто е въпросът, такъв е и отговорът. Затова въпросите, които поставяте трябва да бъдат максимално точни и определени. Ако въпросът е зададен правилно, 98% този въпрос съдържа отговора в себе си. Това е една от основните причини да си записвате въпросите.
  Независимо какви курсове посещавате или семинари, кое, според вас е най-важното нещо? Да знаете за какво идвате и да бъдете максимално подготвени. Защото ако вие не знаете за какво идвате, няма да има полза от това седене.
…трябва ли да очакваме да се променим? – относно очакването.  Очакването е форма на чакането. Чакането е форма на покой. А покоят има свойството да се превръща в окончателен покой. Ако искате да бъдете успешни, кое е другото важно нещо ( освен да бъдете конкретни, точни и ясни)?
  В курсовете от всички нива има система от упражнения. Всичко, което се дава по системата може  да се прилага в реалния живот. Всяко едно от упражненията  може да се прилага. Ние минаваме тези семинари не просто за да минем от там, а за вземем от там всичко необходимо и да го използваме в истинския живот.
  Кое е едно от най-важните упражнения с които да се научите да управлявате поведението си, здравето си и всичко около вас?
Махало на емоциите Това е упражнението, което трябва да се прави всеки ден.
Махалото. Причина да се прави: това е механизъм, благодарение на който чрез съзнателно управление на тялото, ние започваме да управляваме несъзнателните механизми в нашето тяло.
Ако правим махалото в продължение на 40 дни се научаваме какво е усещането на физическо ниво вътре в тялото на спокойствие, спад или подем. А също така какво е състоянието на тялото в преходните моменти.
Времето за упражнения.
  Времето, необходимо за различните видове упражнения. Големите упражнения: Гинекология, ТПХ, ИММ, Трилистник, ШГ трябва да ви отнемат не повече от 7 до 10 мин. Ако е по-малко  - 5 мин, вие не успявате да свършите работа. Ако е повече от 10 - вие се претоварвате. 2 мин. е подготовката за упражнението, 5 мин. е изпълнението на самото упражнение. Ще видите, ако оставите 2 мин. за подготовка, как упражнението ще бъде изпълнено по-леко и ще продължи в рамките на 7-10 мин.
Малките упражнения – ЛО, ТПХ очи, по-кратките упражнения продължават максимум 5-6 мин. Като 2 мин. отнема подготовката.
Цел
Кои са важните неща за да може една цел да бъде постигната? Схема:… Начин на действия, състояние, за мързела, за призванието…

Няма коментари: