10. Как протича оздравителния процес?

Имам въпрос: искате ли вашата болест с всеки изминат ден да си отива гладко, леко и безотказно? Желаете ли болестта ви да изчезне с първото занимание без всякакво обострение, никакви неприятни състояния, а просто с всеки изминат ден да изчезва все повече и повече? Отговорете – искам или не зная.

Ако искате болестта ви от първия ден да започне да изчезва, мога да ви кажа, че и аз бих искал това. За съжаление, това не става така. Наблюденията ни при милиони хора през тези 20-30 години работа показват, че когато болестта започне да изчезва гладко от първия ден, това не е добър показател. Болестта се преодолява по синусоида – 2 стъпки напред, стъпка назад. Такъв е биологическият ритъм на човека – 10-15 дни човек се чувства много добре, бодър, 10-15 дни се чувства безсилен, в леко, а понякога и по-дълбоко депресивно състояние. Биологичният ритъм има пряко отношение към оздравителния процес.

По време на корекцията на зрението, по време на отстраняване на каквато и да е болест ние ще забележим една и съща закономерност – леко подобрение, завършващо с леко влошаване, леко подобрение, леко влошаване. А ако в края на седмицата сравним изходното състояние и моментния резултат, ще отбележим сравнително голямо подобрение спрямо първия ден. Синусоида.


В моментите на подобрение не се радвайте, защото ще последва леко влошаване. В момента на влошаването не се отчайвайте, защото ще последва още по-голямо подобрение в сравнение с предходното подобрение. Имайте вътрешна готовност за такова протичане на оздравителния процес. Всички имат желание за непрекъснат напредък, а се оказва, че организмът възстановява здравето си по съвсем друг механизъм.

Няма коментари: