33. С очила няма да подобрите зреннието си





Има един важен момент във възстановяването на зрението, който на пръв поглед може да ви се стори маловажен, незначителен и да го пропуснете. Големите постижения обаче се състоят от важни съставки – това са подробностите.

Един велик грънчар се обърнал към своя ученик и му казал: „Синко, ти вече си майстор, ти вече ме надмина във всички отношения. Вече е време ти да станеш учител и да учиш свои ученици.” След дълги уговорки ученикът се съгласил, върнал се в града си, но след известно време се върнал разстроен при учителя си: „Учителю, нищо не се получава. Съдовете ми не са по-добри от тези на учениците ми” и ги извадил, за да ги покаже на учителя си. Учителят ги разгледал и казал: „Да-а-а, това не струва. Започни да работиш, искам да видя къде допускаш грешка.” Младият майстор извадил глината, придал й форма, изрисувал я, глазирал я, изпекъл я и я занесъл на учителя си. „Синко, ти пропусна основната ни тайна. Главната тайна на нашето качество се състои в това, когато за втори път изваждаме съда от пещта да го продухаме два пъти. Ти пропусна продухването, синко.”

Има моменти във възстановяването на зрението, които имат същото голямо значение, като продухването. За какво става дума?

Ако продължавате да носите очилата си, не е възможно да подобрите зрението си. Защото очилата, както вече казахме, отдавна са се превърнали в анатомична принадлежност на организма ви. След пускане на механизма за възстановяване на зрението категорично се забранява поставянето на очилата.

Ако имате много високи диоптри, не сваляйте очилата си от първия ден. Задължително трябва да има междинен преход. Но ако диоптрите ви са малко и през деня не носите очилата си, а ги поставяте само при необходимост, ако можете да работите и без очила, повече не ги слагайте. Малкото диоптри се нормализират за кратко време и зрението може да се възстанови до 100%.

Значи, за да нормализирате зрението и всички сфери в живота си, трябва да разделим на интервали разстоянието от сегашното ви положение до 100-процентното възстановяване. Ако носите очила 10 диоптъра, преминете на 1.5 диоптъра по-малко – ще виждате малко по-зле, но няма да изложите здравето и сигурността си и сигурността на околните на опасност при ежедневните си дейности. Чрез тренировките ще нормализираме зрението до това ниво. Когато забележите, че с тези очила вече виждате добре, намалете диоптрите на очилата си с още 1.5. И когато стигнете до финалната права – без очила виждате леко неясно, когато остава една стъпка до пълното възстановяване, в този ден свалете очилата.

И тук има още един момент – има хора, които са свикнали с това, което придържа ушите и носа им. Ако е необходимо, купете си нормални, декоративни очила с нормални стъкла.

Няма коментари: