32. Принципи за възстановяване на зрението




За корекция на зрението ще ви е необходима такава таблица. Нека да ви обясня как се работи с таблицата. По-добре 7 пъти премерете, преди да отрежете, отколкото 1 път да отрежете и 10 пъти да се хванете за главата. От правилното пускане на механизма на подобрението на зрението зависи най-великото състояние – вярата. Ако тренирате механично, механизмът на подобрение на зрението може да не се задейства и вие убедено ще си кажете: „Така и си знаех, че няма да помогне!” От нашите изследвания ние знаем, че от 100 човека 100 възстановяват зрението си при далекогледство, при късогледство, при много форми на астигматизъм.

Значи кое е по-важното в началото – практиката или теорията? Всички задружно отговарят – практиката! Отговарям им – и вие сте глупчовци, като мен. Значи кое е по-важното? Викат след това – теорията! Пак сте глупчовци! И двете са важни, изключително важни. Работата с таблицата е практика – това означава, че теорията е преди нея.

Да се запознаем с теоретичните основи на управлението на зрението. Ако вие гледате таблицата и се опитвате да видите нещо там, уверявам ви, че няма да имате полза. Защото вече сте го правили много пъти и резултатът е бил влачене на лошото зрение. Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед отива при планината.

Ако имате късогледство, дръжте таблицата на разстоянието на протегнатата си ръка. Ако имате далекогледство, дръжте таблицата на разстояние около 30 см. По време на работа с таблицата в никакъв случай не си кривете очите и не напрягайте очите си, за да видите по-добре – това е неправилен и грешен подход. Ако с едното око виждате нормално, а с другото не виждате добре, направете си платнена превръзка за здравото око и работете поотделно с всяко око. Ако и двете ви очи не виждат добре, но едното – по-лошо, вие можете да работите с двете очи и когато окото с по-малък диоптър, което първо ще постигне нормализиране на зрението, започнете да прикривате това око, за да доведете и изоставащото око до норма. Или още отначало можете да работите с всяко око поотделно – времето е по-продължително, но и ефективността е по-висока. Ако с едното си око не виждате надалеч, а с другото – наблизо, с едното око работете по механизма за далекогледство, а с другото – по механизма за късогледство.





Работата с катаракта се отличава коренно от работата с другите проблеми на зрението. За да отстраним катарактата, трябва да пуснем механизма за отстраняване на дефектите на кожата. Какво отношение имат дефектите на кожата към зрението? Пряко. Една от причините за развитие на катарактата са умрелите левкоцити, няма да се впускаме в детайли в медицинските механизми. Но трябва да пуснем в кръвообращението онова вещество, което избирателно отстранява микро-белезите. Когато пуснем механизма за отстраняване на кожни дефекти, белезите, в кръвта се освобождава веществото, което избирателно започва да разгражда дълбоките, вътрешните белези. За това ще говорим в темата за отстраняване на кожни дефекти. Това вещество, движейки се из целия организъм, прониква и в очите и започва да разтваря ненужната катаракта. Ако в допълнение на катарактата имате и влошаване на зрението по другите механизми, работете по вече обяснените методи.

Атрофия на очния нерв – правете соларизация, следете за нормалното положение на гръбначния стълб, достатъчна добавка на микроелементи. Останалите упражнения правете по описания начин.

Астигматизъм – може да работите по механизма за късогледство или далекогледство, защото когато виждането ни надалеч започва да се подобрява, автоматично се подобрява и виждането ни наблизо и обратно. Вие сте един от редките щастливци, които за една и съща работа получават двойна отплата.

Глаукома – има едно допълнение. Обърнете внимание на състоянието на нервната си система. Много често глаукомата има отношение към психически стрес. В 8 от 10 случаи глаукомата има психо-соматичен произход. Замислете си дали до появата на глаукомата не сте имали продължително, хронично негативно преживяване. Задача – чрез техниката, която условно наричаме прошка, трябва да прегледате миналото си и да направите генерално прочистване. Защо? Защото една от основните причини за развитие на глаукомата е пренапрежението, умората на нервната система. Затова се опитайте да приведете нервната си система в ред по всякакъв възможен начин, в това число и с упражненията за очите.

Но предупреждавам всички, особено тези, които страдат от глаукома – периодично трябва да преглеждате очите си при лекар.

Изкуствена леща – ако имате изкуствена леща, трябва да пристъпите към упражненията не по-рано от половин година, за да има време за адаптация и правило заздравяване на тъканите. При изкуствените лещи забелязахме интересно явление – вътрешният ви порив, вярата ви може да приспособи идеално очната ябълка към лещата. Правете упражненията по същия начин, но си поставете задача за подобрение на зрението с 0.15-0.25 диоптъра дневно.

Няма коментари: