Силата живееща в нас

Когато срещнете успешен човек, който е постигнал много в живота си, по-скоро бихте го нарекли щастлив и бихте помислили, че му върви. Всъщност няма случайни успехи и зад всички постижения стои много труд. И ако човек нещо е постигнал, значи той е изминал определен път и това му е позволило да удържи победа.


Преди човек да стане велик и успешен, ще му се наложи да отдели не малко сили и време за да преодолее множеството препятствия, с които е осеян пътят към успеха. Всяка победа е предшествана от сражение и само тогава, когато сме готови да действаме за да постигнем поствената цел, се разкриват същинските тайни на успешния живот. Изчислено е, че за да станеш висш специалист в своята област е необходимо да отделиш около 10 000 часа. А сега си задайте въпрос. Колко време на ден отделяте за да разкриете своите ресурси, за тренировка на важните за вас черти на характера? Интензивността на тренировката на много хора е толкова низка, че в рамките на един живот, така и не успяват да изпитат истинския успех.

Например, аз самият всеки ден намирам за това време. Разбира се, това ми коства усилия: трябва да преодолея мързела, умората, заниманията с други неща, за да отделя време за тренировки. Но знам, че всички мои достижения и победи са се родили именно в тренировките. И съм уверен, че си струва да се постараеш, за да можеш след това да се наслаждаваш на успех в живота. Платете своята цена за успех и ще бъдете щедро възнаградени с победи и удивителни резултати във всички сфери на живота си. Този, който не иска да плати цената – не иска да тренира, да придобие мъдрост, знания, да работи над характера си, също получава „възнаграждение”, но съсем друго. Всеки избира сам, да търпи болката преди победата, или болката от пораженията и разочарованията.

Приятно е да слушаш думата „победа” и да се наслаждаваш на нейните плодове, но в същото време тя е предназначена само за тези хора, които са готови и искат да се учат и да действат. Вие готови ли сте за активни тренировки? Готови ли сте да платите своята цена за успеха? Именно делата правят от обикновения човек герой. А този който не е готов да преодолява трудности, не може да бъде победител.

Възможно е вие вече дълго да чакате победа в някоя сфера от живота си. Но известно ли ви е, че очаквайки победа, с това вие искате да ви се изпратят трудности, и след като ги преодолеете, да я получите. Молейки се за пробив в някоя сфера на живота, знайте, че преди да дойде отговорът на вашите очаквания, на вашия път ще се появят препятствия, през които ще трябва да преминете. Истинската цена на победата и величието- това са трудностите, преодолявайки ги ние ставаме наистина велики. Значи проблемите и трудостите – това са стъпала, които трябва да изкачим за да се вдигнем на това ниво на успех, на което искаме да се видим. В живота на всеки човек има определени върхове на успех, на които той може да се вдигне, само преодолявайки големи изпитания. Друг път към върха няма. Вие ще ме попитате: „Кога тези трудности в крайна сметка ще престанат в моя живот?” Само когато завършите земния си път.

Всички велики хора казват: „Когато нямам трудности, започвам да нервнича, защото разбирам, че съм се спрял в духовното си развитие. Започвам да се моля, да търся нови трудности, да си поставям нови задачи, защото раста и се усъвършенствам, само минавайки през изпитания. Проблемите и трудностите ми прокарват пътя към успеха.” Животът ни награждава, съгласно трудностите, които сме преодолели. И когато живеем по законите на живота, то в награда получаваме процъфтяване, успех, величие. Действайте!

Няма коментари: