03. Три ями, които ни очакват по пътя към оздравяването

Три ями, които ни очакват по пътя към оздравяването
Системата работи – доказа го опитът. Няма нужда да ви доказвам това – по целия свят се провеждат занимания и се постигат огромни успехи. Най-важното е да не оставаме възможни препятствия, шанс да не разрешите този проблем.

По този път ни очакват много врагове. Победата над всеки един от тях ще ви прави по-силни, по-умни, по-мъдри, по-могъщи.



Какви проблеми ни очакват?

Първо страх. Вие можете да кажете: „Аз съм силен човек, аз не се страхувам”, но съмнявате ли се в себе си? Съмнението в себе си е дълбок подсъзнателен страх.

Второ мързел.

Трето – достатъчно големия ви опит с вашите неуспехи. Ходили сте при лекари, при специалисти. Малки технически причини – не сте били достатъчно настроени, били сте заети, между другото сте решили да бъдете здрави. Поради това вие не сте били достатъчно мобилизирани – и резултатът е бил поражение. Това може да ви накара да се съмнявате, че и този път няма да се получи.

За тези проблеми, които можем да срещнем, трябва да бъдем подготвени. Когато ви се иска да помързелувате – леко нежелание, да оставим за после, да оставим за утре, точно тогава трябва да се заставите да тренирате. Когато преборим „Не искам”, тренираме своята воля, когато преборим „После”, побеждаваме своя страх, своята неувереност, своето съмнение. Трябва да сме вътрешно подготвени да победим тези врагове – своите слабости.

Няма коментари: