Основи на интуицията. Урок 2 с Вадим и Ризида

Приемане и предаване на информация


В живота си често се налага да правим избор. Логиката е необходима, тя е едно крило, но за да летим са необходими две крила – другото е интуицията, да можем да погледнем в бъдещето и да видим до какъв резултат ще доведе решението ни. Развитието на интуицията означава многократна икономия на жизнените ни сили.

При тренировките за развиване на интуицията е най-важно да продължаваме, независимо от грешките. Предлагаме ви упражнение за приемане и предаване на информация.
 



Как е вашата работа с карти. Получи ли се или не? И в двата случая се е получило и едното и другото е резултат. Най-важното е търсенето, творчеството и тренировката. Днес ние ще стигнем до третото упражнение, което се нарича приемане и предаване на информация. По първото и второто упражнение вие вече сте изяснили, че вие имате знание за цвета. Най-важното е да не му пречите да излезе напред. Да не позволите на логиката, емоцията и желанието да видите своя резултат да излязат на преден план. Как ще раотим? Аз имам колода карти. Вземам карта и предавам цвета на Вадим. Той показва, аз поставям картата, правилните отговори на едно място, неправилните на друго. Засега не му показвам резултата. Защо? За да не се включи при него емоцията към праивлния или неправилния отговор. Гледам, предавам, той отговаря. Аз поставям верните на една страна, неверните на друга. При това се старайте да удържате състояние, от една страна интересно, но интересно в план на творчество, отвътре с трепет, а външното състояние да е спокойно. Това трябва да съедините. Още веднъж. При това не е задължително да гледате. Той просто получава информацията, а вие просто предавате цвета.
А сега нека да поработим заедно с вас. Сега аз ще ви показвам този цвят, който ще ви предавам. Започваме...
Помните състояние на спокойствие. Днес с вас поработихме с третото упражнение предаване и приемане на информация. В материалите ви е дадена работа по двойки като домашно. По двойки вие естествено ще получите по-точни резултати. Ние имаме три варианта на упражнение. Първи – истина лъжа, когато вие просто определяте своето състояние. Къде цветът е бял, къде черен. Второто упражнение, вие предвиждате, вие поглеждате малко напред и изхождайки от тази информация, давате отговора си. И трето, без да фиксирате вниманието на първото и второто упражнение, на усещанията, които възникват при първото и второто упражнение, вие чувствате, вие прочитате цвета и предавате цвета. При вас това е третото усещане. С тренировките ще почувствате тази разлика. А сега начало на тренировките. Благодаря ви.

Няма коментари: