Пътят на самовъзстановянето

Съществуват много методи и системи за самовъзстановяване на здравето, стотици пътища, по които човек може да достигне до своята цел. По какво се различава тази система? Кои са нейните предимства и недостатъци? Какви са разликите?



Да започнем с недостатъците й. Тази система не е предназначена за слаби хора. Този път не е подходящ за личности, които са потребители в живота: „Дай ми”, „Помогни ми, така че да не се налага аз да правя нещо” Тази система води началото си от бойните изкуства, източните системи за ръкопашен бой и източните философии, при които в трудни моменти човек се обръща към самия себе си и активизира спящите участъци на съзнанието си, спящите части на волята, спящите части на своя дух, поема ситуацията в ръце, сам започва да диктува условията в живота и излиза победител.

За голямо съжаление, тези личности винаги са малко. Както например 2% от хората имат много нисък ръст и 2% имат много висок ръст, дори сред пигмеите, така и хората, които в труден момент се обръщат към себе си, са 2%. И на мен ми е много приятно да общувам с тези хора. Защото вие сте знаели, че по тази система трябва да работите, това ви е заинтересувало и сега сме заедно – това означава, че вие сте силен човек.

Малко за възникването на системата. Тази система датира от много хиляди години, но европеизацията й и адаптацията й към живота на съвременния много зает човек започна преди 20 години. Каква е ползата от системата? По тази система повече от 2 милиона човека възстановиха здравето си, засилиха уважението към самите себе си, затвърдиха вярата в себе си. Чрез изучаването на хората, които се разболяват и остават болни, и хората, които се разболяват, но успяват да оздравеят, ние можем да открием закономерностите в поведението им – и именно тези закономерности ще усвоите в нашия курс.

Ще приведем в ред опорно-двигателната система и гръбначния стълб в норма. Ще тренираме сърдечно-съдовата система, не само за да бъде здрава, но да поддъжра и другите системи във вашия организъм. Ще приведем в норма ендокринната система. Ще тренираме въображението. Защо? Ще разберете и ще ви бъде много интересно. Ще тренираме основата на нашето битие – духа, своята воля. Системен, многократен, повтарящ се подход към решението на един проблем. Ако в един аспект не полагате достатъчно труд или не сте обърнали внимание на нещо и не го изпълнявате както трябва, можете да компенсирате това чрез друг аспект на системата. Необходима ни е една победа над болестта, а не 10 победи над една и съща болест – поне един от всички аспекти ще бъде достатъчно ефективен, за да прогони болестта.

Следователно, пристъпваме към решението на проблема чрез десетократно дублиране на защитата срещу поражение. Обричаме се на успех.



ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

* бременност
* психически заболявания
* предишно лечение с транквиланти и други психотропни медикаменти
* алкохолна зависимост и наркомании
* епилепсия
* онкологични заболявания
* сърдечен порок
* съдови аневризми
* артериална хипертония (артериално налягане над 100/180 mmHg)

Занимания по системата не се провеждат по-рано от 9 месеца от прекаран

* инфаркт на миокарда
* мозъчен инсулт
* хирургична операция
* операция на очите

Пациенти под лекарско наблюдение в никакъв случай не бива самоволно да намаляват дозата на лекарствата си, нито да ги спират.

Няма коментари: